Startelva Adrian – Markus And, Viktor, Aman, Ahlgren – Felix, Milad, Mathias – Hagi, Anton – Besnik

Riky som spelade sista knappa halvtimmen som yttermittfältare till höger.
Matteo Centellini (ny spelare) som spelade högerback sista 20.
Och Henke och Martin som inte spelade alls.
Matchen spelades – som alla som bor i Malmö förstår – i ett ihållande ösregn.

Rätt jämn spelfördelning i början, sedan blev det lite mer vi men det var då som Uppåkra fick ett gratismål sedan vår för tillfället sista spelare tappade bollen så de kom två mot bara Adrian. Detta hände i den 29:e min. Bara dryga minuten senare var de också nära att göra 2-0 men där räddade turen oss när bollen gick i ribbans underkant. Tiotalet minuter senare lyckades en av våra spelare med konststycket att skjuta utanför det helt tomma hörnet från bara 1-2 meters håll. Vi var ovanligt skottvilliga i första halvlek och även om en del inte var så långt borta så gick inga på mål.

I andra halvlek kombinerade vi stundtals rätt fint även om det en och annan gång blandades med enkla bolltapp, nog till stor del orsakad av den allt sämre plankvalitén i regnet. Vi fick också till ett kvitterings mål i den 53:e min när Anton slog ett inlägg som Pontus nickade i mål. Vi hade också en jättechans att ta ledningen där en kombination av felbeslut och oskicklighet gjorde att vi inte fick in bollen.

Uppåkra var heller inte ofarliga i sitt kvicka djupledsspel och det kunde blivit än farligare om de inte ett par gånger sprungit offside i onödan. Ju längre halvleken gick desto mer flyttade Uppåkra, som behövde 3 poäng för att hänga med i toppen, upp laget. Påminde lite om matchen förra veckan mot Lindeborg när båda lagen gick för vinst på slutet. Det blev mycket bollbyte mellan lagen när för stor ivrighet på den allt våtare planen gjorde att enkla passningar inte alltid nådde fram samtidigt som den tunga planen gjorde att tröttheten också tog ut sin rätt. I den 80:e min gjorde Uppåkra det som det skulle visa sig avgörande målet. Efter det hade vi ett väldigt stort bollinnehav men kom under den sista kvarten (4 min tillägg) sällan till några riktigt farliga lägen.